Materials

RECOMANACIONS

La resistència de tots els materials que utilitzem et donarà un rendiment més que suficient perquè tu Babau t'acompanyi durant anys.

Si dónes un ús normal al teu Babau, usant-lo cada dia però cuidant-lo mínimament com s'acostuma a fer amb alguna cosa que valores, no caldrà que llegeixis cap de les indicacions que et trobaràs més avall, simplement escull el que més t'agradi.

Si, en canvi, li donaràs un ús molt molt intensiu sense preocupar-te de les superfícies on el deixes (a terra al carrer, al del metro, etc), si camines molt per la ciutat i la teva bossa o motxilla va a fregar diferents tipus de parets, etc, llavors llegeix-te les característiques de cada material per escollir bé el més adequat per a tu. I recorda, per molt resistents que siguin els materials que utilitzem, sempre hi ha un límit, un límit que hem vist creuar alguna vegada.

Quins materials utilitzem?

Les primeres matèries que utilitzem són en una gran part de proveïdors de proximitat o, com a mínim, de procedència europea. Els requeriments de les normatives europees vetllen per la nostra salut i medi ambient així que qualsevol dels fabricants amb què treballem es regeixen per aquestes normes.

Tots els nostres materials compleixen amb la normativa REACH STANDARD i compten amb moltes més propietats que la majoria dels utilitzats al sector de la marroquineria; impermeabilitat, tractaments antitaques, antibacterians, antiàcars, ignífugs, etc.

Són força més cars però ens ajuden a ser diferents de la resta i enfortir la imatge que volem que s'associï a Babau.

Els nostres filtres

Per a nosaltres, l'elecció d'un material ha de passar obligatòriament per dos filtres:

El primer és el de la imatge, ha d'aportar un color i una textura que ens encaixi amb el que busquem per a la temporada concreta. Ens ha d'agradar i ha de ser atractiu.

El segon engloba, la procedència, durabilitat i la facilitat per treballar-ho. Sempre que podem utilitzar materials reciclats però quan no en trobem cap que passi el primer filtre, fem servir teixits nous que ens aportin molta resistència i durabilitat. En el nostre cas utilitzem materials dissenyats per al món de la tapisseria tant interior com exterior (jardí, nàutica, etc).

Pell

A la indústria alimentària es genera diàriament una quantitat ingent de residus que acaben en abocadors o sent incinerats, produint un impacte molt negatiu en el medi ambient. La indústria de la pell recicla una part del subproducte generat transformant-lo en una matèria primera fantàstica per fabricar articles de llarga durada.

El problema rau en la manera com es duu a terme aquest “reciclatge” o adobat. El 80% de les operacions d'adob de pells a tot el món estan fetes al “crom”, que és la més contaminant de totes les modalitats pels components que s'utilitzen durant el procés; metalls pesants, tints i altres químics nocius a més d'un ingent consum d'aigua i energia. El resultat és una pell força impermeable i resistent a la pèrdua de color però a un alt preu, el seu ús ha estat i és una preocupació pel gran impacte mediambiental que provoca.

Les pells amb què confeccionem les nostres bosses i motxilles estan tractades mitjançant un procés innovador en la conservació de la proteïna, sent així una alternativa molt més sostenible a qualsevol tipus d'adobament.

El segell BioCuir® certifica que totes les pells que utilitzem estan exemptes de crom, metalls pesants i altres contaminants. Que els pigments amb què es tenyeixen procedeixen d'arrels, fruits, escorces d'arbre, etc. Que per a tot el procés s'ha fet servir un 30% menys d'energia, un 50% menys d'aigua i que és 100% biodegradable. Com que és d'origen orgànic, un cop completat el seu cicle vital, torna a la natura en forma de font energètica, i així és una pell sostenible i més ecològica que pràcticament qualsevol altra matèria primera.

Hi ha una mostra de pell a l'etiqueta de cada bossa o motxilla que venem. Renta-la en aigua molt calenta i deixa-la que s'assequi. Si repetiu aquest procés més de 10 vegades, veureu com torna al vostre estat natural. L'aigua que hagis fet servir per rentar-la no estarà contaminada i en aquest estat la pell serà 100% biodegradable.

Material Cinturó de seguretat

L'estructura del cinturó de seguretat de cotxe està feta de filaments de polièster PET i, com el seu nom indica, està fabricat pensant en la seguretat dins la indústria de l'automòbil. Al món de l'automoció es passen exhaustius controls de seguretat per a tots els components que tinguin a veure amb la fabricació i en el cas dels cinturons, en estar relacionats directament amb la seguretat, encara més. La fàbrica que els produeix es troba a la mateixa localitat que el nostre taller, Terrassa, i genera uns excedents de producció i altres partides tarades que nosaltres aprofitem per confeccionar les nostres bosses irrompibles. Aquesta manera de reciclar s'anomena “reciclatge pre-consumer” i té un encaix molt clar dins de l'economia circular cap a la qual ens hauríem d'apropar com a societat.

És un material molt resistent, tant, que va molt més enllà del necessari per confeccionar una bossa i situa les nostres bosses i motxilles, entre les més resistents del mercat. D'altra banda, la mateixa raó per la qual aconsegueix aquesta gran resistència, la densitat de la seva construcció, també genera un dels pocs defectes, el pes. Podríem dir que una bossa feta de cinturons de seguretat pot pesar aproximadament el mateix que una altra de mida similar feta de cuir.

La impermeabilitat que ofereix no és total, però la densitat del material proporciona una resistència a l'aigua superior a la gran majoria de teixits. 

Material Diamond

El material Diamond, té una textura complexa que a la distància s'assembla a una malla de rombes. Està fet d'una capa de Vinil 100% sobre una altra de polièster 100% i té un gramatge de 630 g/m2. Creat per al seu ús a exteriors (terrassa, jardí i nàutica), els acabats tècnics que incorpora aquest teixit estan molt per sobre dels necessaris per a l'elaboració d'una bossa o motxilla, és molt resistent, impermeable, ignífug, antibacterià i compta amb protecció als raigs U.V.

Grain de material

El material Grain, malgrat semblar un tèxtil, està fet d'una capa superior de Vinil 100% sobre una altra de polièster 100% i té un gramatge de 730 g/m2. El recobriment ADVANPROTECH li proporciona més resistència a l'abrasió, evita el creixement de microorganismes i genera una excel·lent resistència al tacat. Compte amb el segell Sanitized® i el certificat OEKO-TEX®, que garanteix una major qualitat del producte en termes de salut i sostenibilitat. Creat per al seu ús en exteriors (terrassa, jardí, automoció o nàutica), els acabats tècnics que incorpora aquest teixit estan molt per sobre dels necessaris per a la confecció de bossa o motxilla. És molt resistent, impermeable, ignífug, antibacterià i compta amb protecció als raigs U.V.

Rustik Material

A la col·lecció Rustik, el cos està fet d´un material tèxtil de moltíssima qualitat 100% Polipropilè i amb un gramatge de 260 g/m2. Com tots els nostres materials, també compleix la Directiva Europea de Químics (REACH).

És un teixit creat per al seu ús al sector de la tapisseria i les seves propietats estan molt per sobre dels utilitzats per a la confecció de bosses o motxilles convencionals. Com que és un teixit, encara que amb un gramatge inferior, pot superar fàcilment en resistència i durabilitat qualsevol plàstic, a més de ser més lleuger. 

En aquest cas, la impermeabilitat que ofereix no seria total, sinó parcial.

*Advertiments: No utilitzar lleixius, ceres, llevataques, productes de vaixella o altres substàncies dissolvents.

Peach Material

Està fet amb una capa superior 100% Poliuretà (PU) sobre una base de 33% cotó – 67% polièster i un gramatge de 550 g/m2. Compta amb un dibuix i textura que recorda el gra de la pell de boví. La seva superfície és extra suau i sedosa com només els PU poden ser, però també són més sensibles a un ús intensiu i poden tenir un desgast prematur en comparació a altres plàstics que utilitzem (majoritàriament PVC). Està acabat amb un tractament ignífug i totalment impermeable.

Com passa amb tots els materials que utilitzem, compleix amb la normativa REACH STANDARD i compten amb moltes més propietats que la majoria dels utilitzats al sector de la marroquineria. Tot i haver passat la nostra proves de resistència, en ser un poliuretà (PU) recomanem tenir-ne cura mínimament. Continua estant per sobre de majoria de bosses amb què compartim prestatgeries a les botigues però no arriba als nivells d'altres materials que utilitzem com poden ser els PVC, els teixits o, per descomptat, el cinturó de seguretat de cotxe.

Tot i que els materials que utilitzem siguin de molta qualitat i gaudeixin d'acabats específics antitaques, la migració de pigments, tintures i colorants com els utilitzats al denim d'alguns texans, pells, microfibres, etc., és un efecte pràcticament irreversible en moltíssimes superfícies, sobretot en els materials que són de colors més clars. Recordeu que si un Babau es taca d'aquesta manera, la culpa no és dels materials que utilitzem, és de la peça que destini, “el paper no té la culpa que un retolador el pinti”;)