Cures i manteniment

Pell Biocuir ®

Igual que amb l'adob vegetal, la pell amb el segell Biocuir® té una estructura oberta i, com passa amb la fusta o altres materials orgànics, canviarà lleugerament el color i el tacte amb el temps.

Si t'agradaria veure com evoluciona l'aspecte del teu Babau, no ho hidratis ia poc a poc s'anirà generant una pàtina que farà de la teva bossa o motxilla una peça única i irreplicable. Les marques creades pel sol, la pluja, la brutícia, el greix i el desgast natural faran de la teva motxilla Babau un element molt personal.

Si del contrari vols que el teu Babau tingui sempre un aspecte semblant a quan el vas comprar, és important tractar la superfície amb una crema hidratant almenys una vegada a l'any, especialment si vius en un ambient càlid o humit. La crema hidratant evitarà que la pell es ressequi, mantindrà la pell flexible i farà desaparèixer la majoria d'esgarrapades. També enfosquirà una mica la superfície.

Tots els productes tenyits de manera natural poden perdre part de la seva pigmentació quan són nous. Si us plau, tingues en compte això en utilitzar roba clara en els primers usos del teu Babau.
El mullat excessiu de la pell pot fer que aquesta destinació, en general recomanem evitar les pluges fortes, ja que això també pot crear taques a la superfície.
Si la pell del teu Babau s'humiteja massa, eixuga-la amb un drap o tovallola secs, amb compte, sense fer-li pressió, sense calor i amb moviments suaus. Recordeu que la pell mullada pot conservar la forma en què es trobi durant el procés d'assecat.

Cal anar amb compte amb les condicions climàtiques extremes, la calor directa i l'exposició prolongada al sol poden canviar el color de la pell, així com esquerdar-la.

Les taques de tinta, oli o greix, en general, no surten, per això recomanem que portis el teu Babau a un professional.

Tenir molta cura amb els gels hidroalcohòlics, lalcohol taca de manera permanent les superfícies de la pell actuant com un dissolvent.

Diamant i Gra


Per mantenir un Babau de les col·leccions “Diamond” i “Grain” com a nou un cop s'ha tacat, recomanem una neteja ràpida, ja que els acabats tècnics de què disposen, permeten que fluids amb diferents viscositats es mantinguin a la superfície abans de ser absorbits pels teixits.

Per taques clàssiques com tomàquet, xocolata, cafè, oli, etc, utilitzar sabó PH neutre i aigua tèbia, hauria de ser suficient. Deixar assecar a l'aire o, per a un assecat ràpid, fer servir un assecador a temperatura mitjana.

Per netejar taques persistents com ara tinta o retoladors, utilitzar un dissolvent suau i diluït. Tot i aquests intents és possible que no desapareguin del tot.

També es pot netejar en sec amb els mètodes i els productes convencionals.
Productes que cal evitar: dissolvents amb clor o alcohol, aerosols o netejavidres, betums, ceres, i qualsevol producte amb contingut químic.

Encara que són molt pràctiques per treure taques, no es recomanen les tovalloletes de nadó o les desmaquillants, ja que eliminen la capa protectora que envolta aquest material i redueixen la seva brillantor.

Rústic


Per mantenir un Babau de la col·lecció “Rustik” com a nou, es pot raspallar amb un raspall de truges toves un cop per setmana.

És important tractar les taques immediatament amb un drap blanc humit escorregut i sabó neutre incolor. Fregar delicadament amb un moviment circular. Assecar amb assecador des de l'exterior cap a l'interior de la zona humida.

Tipus de taques

Per a la majoria de taques, absorbir amb un drap blanc. Seguidament fregar lleugerament amb un drap humit amb aigua tèbia i sabó neutre.

-Alcohol, vinagre, cafè etc:
Per a taques d'alcohol es pot diluir alcohol en aigua, vinagre diluït en aigua per a les de vi, i amoníac per a taques de cafè o te. Fregar lleugerament amb un drap blanc.

-Olis, greixos:
Fregar amb aigua tèbia i sabó neutre. Si persisteixen, utilitzar llevataques en sec. Aplicar el producte sobre un drap net i fregar delicadament des de la vora exterior cap al centre. Aconsellem, prèviament, tastar el llevataques en un lloc poc visible de la superfície.

-Tinta:
Fregar la taca amb paper assecant, posteriorment pressionar un drap mullat en alcohol.

Advertiments: No utilitzar lleixius, ceres, llevataques, productes de vaixella o altres substàncies dissolvents.

Normes de rentat: Rentar a mà amb aigua tèbia oa màquina a 30º i sabó neutre sense escórrer ni centrifugar. No utilitzeu assecadora. Per eliminar l'aigua, es pot fer servir una tovallola o un assecador a temperatura baixa-mitjana. Si es decideix ficar a la rentadora, es recomana treure les piles i recobrir el portapiles amb algun embolcall que el protegeixi de laigua durant el rentat. Tot el sistema d'il·luminació està dissenyat per suportar el pas per una rentadora, però és aconsellable prendre alguna precaució.

Préssec

Per mantenir un Babau de la col·lecció “Peach” com a nou, recomanem netejar-lo de forma regular amb un drap sec o humit en aigua tèbia. És important actuar sobre les taques de manera immediata perquè no s'absorbeixi.

Per a taques persistents com la tinta de bolígraf o retoladors: utilitzar un drap humitejat en aigua tèbia i una mica d'alcohol, vinagre blanc o cotó amb llet desmaquillant.

Per a taques clàssiques com tomàquet, xocolata, cafè, oli i refrescos la millor solució és utilitzar un drap humit amb sabó PH neutre.

Mai fregueu, rasqueu o premeu agressivament la taca.

Productes que cal evitar: dissolvents amb clor o alcohol, aerosols o netejavidres, betums, ceres, i qualsevol producte amb contingut químic.
No aplicar escuma seca, ja que alteraria el tractament de protecció.Tot i que els materials que utilitzem siguin de molta qualitat i gaudeixin d'acabats específics antitaques, la migració de pigments, tintures i colorants com els utilitzats al denim d'alguns texans, pells, microfibres, etc., és un efecte pràcticament irreversible en moltíssimes superfícies, sobretot en els materials que són de colors més clars. Recordeu que si un Babau es taca d'aquesta manera, la culpa no és dels materials que utilitzem, és de la peça que destini, “el paper no té la culpa que un retolador el pinti” ;)